Istarska zimska liga je rekreativno-natjecateljsko okupljanje zaljubljenika u trčanje. Nadolazeće zime održat će se XI. sezona sa sljedećim rasporedom:

 

1. kolo - 8. XI. 2015. Medulin

2. kolo - 22. XI. 2015. Poreč - Parenzo

3. kolo - 13. XII. 2015. Pazin

4. kolo - 20. XII. 2015. Rovinj - Rovigno

5. kolo - 17. I. 2016. Pula - Pola

6. kolo - 31. I. 2016. Rabac

7. kolo - 14. II. 2016. Cerovlje

8. kolo - 28. II. 2016. Tupljak

9. kolo - 6. III. 2016. Sveti Petar u Šumi

Najava svakog kola objavljuje se na www.trickeri.org i facebook grupi Istarska zimska liga otprilike tjedan dana prije održavanja kola.

Prijave se zaprimaju neposredno prije svakog kola, do najkasnije oko pola sata prije starta utrke.

Grupne prijave za klubove, sportska društva, udruge i neformalne grupe građana moguće su i prije početka sezone i to na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Pritom je na navedeni mail potrebno poslati sljedeće podatke: ime i prezime, spol, godina rođenja, naziv kluba, sportskog društva ili udruge ili mjesto prebivališta, veličinu majice.

Startnina se plaća na račun TSIŽ ili prije same utrke i iznosi 70,00 kuna za cijelu sezonu.

Prilikom prve prijave natjecatelj dobiva startni broj na čijoj poleđini se nalaze dva čipa. Svaki natjecatelj mora na utrci s prednje strane tijela nositi startni broj koji mora biti vidljiv odnosno ne smije biti prekriven majicom. U protivnom neće biti upisan u poredak te ime se rezultat neće upisati u poredak. Isto vrijedi i za one koji nastupe bez startnog broja.

Rezultati se boduju prema hendikep sustavu Međunarodne atletske federacije. Za ukupan poredak uzima se sedam najboljih rezultata.

Trči se na označenim stazama duljine između 6000 i 8000 metara.

Na pojedinim kolima održat će se i dječje utrke, što ovisi o organizatoru kola, za osobe mlađe od 14 godina na stazama duljine između 500 i 1500 metara.

Svi natjecatelji nastupaju na vlastitu odgovornost te organizatori ne odgovaraju za štetu koja im eventualno nastane prije, za vrijeme ili poslije utrka.

Svima je dopušteno fotografirati i snimati utrke s tim da organizatori imaju pravo koristiti te fotografije i snimke u svrhu promocije Zimske lige i trčanja.

Svi natjecatelji koji otrče minimalno sedam utrka dobit će majicu.

Najbolji natjecatelji će na kraju sezone biti nagrađeni medaljama i sponzorskim nagradama.

Generalni sponzor ove sezone je Lera d. o. o. iz Rovinja. 

U okviru Zimske lige provodi se  nacionalni program sprječavanja od ovisnosti “Zdrav za 5” kojeg za područje Istarske županije provodi mr. sc. Aleksandar Šerović iz Odjela prevencije Policijske uprave Istarske.

 Organizatori Zimske lige su Sportsko drušvo Trickeri i Triatlon savez Istarske županije.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi