PCWR

Vrijeme je za 15. izdanje najstarije kultne utrke u režiji SD Trickera

I ove godine nastavljamo sa dopunjenim konceptom sa kojim smo krenuli prije 3 godine. Kako je utrka uvijek bila u znaku i povodom Međunarodnog dana voda odnosno očuvanja okoliša, intencija nam je da u prirodu i k vodi (potoci i rijeke) privučemo sve one koji se na ovaj ili onaj način vole kretati kroz prirodu.
Uz klasičan timski PCW koncept (dva člana jedna bicikla) na istoj stazi od 17,5km, možete odabrati i Trail varijantu utrke. Isto tako, za sve one koji preferiraju nešto kraću stazu, imamo i trail dužine 5,4km pogodan za sve rekreativce pa i one koji više hodaju nego što trče.
 
 
Utrka je u nedjelju, 14.06.2020. sa startom na mostu Vršić (gdje je ujedno i cilj utrke) iznad Pazinske jame kraj Kaštela.
Na trasi od 17,5 km predviđena je 1 okrijepna stanica i to na 7km utrke, te okrijepna stanica na cilju za sve tri kategorije. Na kraju utrke biti će ručak za sudionike u konobi Bani. 


Prijava za Trail 17,5 km - PRIJAVE SU ZATVORENE!

Prijava za Trail 5,4 km - PRIJAVE SU ZATVORENE!

Prijava za Timsku utrku - PRIJAVE SU ZATVORENE!

Prijavljeni

Nagrade: medalje za prvo troje ukupno i u ženskoj konkurenciji kod trail utrke, te prva 3 tima ukupno i u ženskoj/mix konkurenciji

SATNICE:

07:30 - 8:30 - preuzimanje startnih paketa
09:00 - Start glavnih utrka (timska, trail-17,5km, trail 5,4km)
Time limit za trail 17,5km je 1h na KT1 ( Zarečki krov ) i u cilju 3h od starta.
Time limit za trail 5,4km je u cilju 2h od starta.

Ručak i proglašenje pobjednika nakon utrke u konobi Bani.

PRAVILA TIMSKE UTRKE
Jedna bicikla, dva natjecatelja, tim starta zajedno, jedan član na bicikli dok jedan trči. U skladu s vlastitim sposobnostima i taktičkim zamislima članovi se izmjenjuju na bicikli.Kod izmjene člana tima na bickli, bicikla se mora mijenjati iz ruke u ruku, tj. nije dozvoljeno ostavljanje bicikle na cesti.Također nije dozvoljena istovremena vožnja oba člana tima na biciklu. Članovi tima su obavezni proći kontrolne točke zajedno, i zajedno ući u cilj, odnosno, rezultat tima je ulazak zadnjeg člana u ciljnu ravninu.Svi timovi startaju zajedno.


OBAVEZNA OPREMA
Biciklistička kaciga za člana ekipe koji je na biciklu, jedna bicikla. Mlađima od 18 godina natjecanje je dozvoljeno samo uz pismenu dozvolu roditelja. Utrci pristupate na vlastitu odgovornost.

TRASA UTRKE
Duljina trase je 17,5 km .Teren se sastoji od 80% šumskih puteva i puteljaka,15% makadama i 5% asfalta, prelazimo par puta preko raznih potoka i tri puta preko Pazinčice. Neke detalje sa staze možete pogledati u galerijama od nekih prijašnjih godina. 

Trasa je tematski podijeljena u četiri dijela!
Prvi dio starta na mostu Vršić, ide kao i svake godine oko Pazinke, ali u zavoju iza nje ne skreće u brdo već nastavlja prema Rijavcu makadamom. Sve kontra od lani do Zarečkog krova gdje je Kt1.Ovaj prvi dio karakterizira brzina,timski rad i kasnije tehnička spretnost prije svega bicikliste! Na kt1 se isto kao i ranijih godina ostavlja bicikla i trči oko Zarečkog krova!
Drugi dio karakterizira poprilično zahtjevan uspon s naglaskom na snagu natjecatelja, i kasnije tehničku spretnost na grebenu sve do kt2 !
Treći dio je obilježen sa nizbrdicom odnosno spustom i do izražaja dolazi brzina i tehnika natjecatelja !
Četvrti dio od KT3 do cilja obilježen je brzim spustom i teškim heart break usponom gdje do izražaja dolazi izdržljivost natjecatelja!
Na stazi će biti tri kontrolne točke, KT1 na 5,6 km (Zarečki krov), KT2 na 12km (krajnji lijevi pik na karti gdje staza naglo zaokreće pod mrtvim kutom), KT3 na 15,6 km od starta (odnosno prilikom drugog dolaska u mjesto Rijavac)!
Staza će biti detaljno markirana.
 
 
Staza 5,4km
file page1

 

Staza 17,5km
Pcwr171 1
 

PRIJAVE
Prijave sa maramom do utorka 09.06.2020.. 
Startnine:   200,00kn - timovi
                   100,00kn - 17,5 trail
                     80,00kn - 5,4 trail
                  

 

Podaci za uplatu:
SPORTSKO DRUŠTVO "TRICKERI"
JURJA DOBRILE 6
52000 Pazin
IBAN: HR5223800061147004537
 
U opisu plaćanja molimo navedite ime natjecatelja za koga je uplata izvršena + PCW team, za timsku utrku 
U opisu plaćanja molimo navedite ime natjecatelja za koga je uplata izvršena + PCW trail, za trail utrku 
 

Strani državljani startninu uplaćuju na licu mjesta.